Skip to main content

Forumcenneti

Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Sizler için oluşturduğumuz tüm hizmetlerden tam olarak yararlanabilmek için aramıza katılabilirsiniz. Siz varsanız, biz varız! Üyelikler ücretsizdir ve her zaman ücretsiz kalacaktır.

(Sadece ziyaretçiler tarafından görüntülenir.)

Hoş Geldin, !

Kayıt işleminiz başarıyla tamamlandı. Sitemizde üyelikler e-posta onaylı olduğu için hesabınızı onaylamanız gerekiyor. Kayıt olduğunuz e-posta adresinin gelen ya da istenmeyen (spam) kutusunu kontrol ederek hesabınızı onaylayabilirsiniz. e-Posta gelmediyse veya farklı bir sorun yaşıyorsanız bizimle İletişim sayfasından irtibat kurabilirsiniz.

(Sadece hesabı aktif edilmemiş kullanıcılar tarafından görüntülenir.)

Denenmiş Zeytinyağlı Tarifleri

Konu

#1
Herkese merhaba. Egeliyim ve takdir edersiniz ki zeytinyağı sofralarımızdan eksik olmuyor. zeytinyağı fiyatları açısından uygun olduğu için herkesin vazgeçilmezi haline gelmiş durumda. Sizlerle deneyip tadını çok beğendiğim iki yemek tarifini paylaşıyorum. Gerçekten harika oldu tarif de tam olarak tutuyor. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun Smile

Lokum Pırasa Tarifi

İçindekiler
1 adet soğan
7 çorba kaşığı zeytinyağı
½ kg. temizlenmiş pırasa
2 adet havuç
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı un
10-12 dal maydanoz
Tuz

Zeytinyağlı yapma matematiği ile hazırlanan ister yemeğin yanında meze niyetine ister de başlı başına zeytinyağlı keyfinde yiyebileceğiniz bir tarif  bu.
1 adet soğanı piyazlık doğrayarak biraz tuzla birlikte ovun. 1 adet havucu tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayın. Tencereye 6 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin ve önce soğanları ardından ince doğranmış 3 diş sarımsağı sonra olarak da havuçları ekleyip  1-2 dakika soteleyin. Temizlenmiş ½ kg pırasayı verevine keserek doğrayın ve tencereye ekleyip, karıştırın. Üzerine 1 çorba kaşığı toz şeker serpin, ağız tadınıza göre tuzunu ilave edip üzerini kapatacak kadar su koyun. Kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak 5-10 dakika pişirin.  Pırasaları kalın doğramadığımız için uzun sure pişmesine gerek kalmayacak.
Son olarak ayrı bir sos tenceresinde 1 çorba kaşığı zeytinyağında, 1 çorba kaşığı unu rengi hafif dönene kadar kavurun. Yeşil rengini daha iyi çıkarması için 10-12 dal maydanozu havanda çok az tuzla dövün. Unlu meyaleyi ve maydanozları tenceredeki pırasa ile karıştırın. Servis tabağına alarak üzerine sızma zeytinyağı gezdirerek yerseniz tadına daha da varırsınız. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Fasulye

İçindekiler
400 gr taze fasulye
5 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
½ limonun suyu
2 tatlı kaşığı tuz

Klasik zeytinyağlı fasulyeden hem daha hızlı hem de daha hafif bir versiyonu bu.
Başka sebzeler için de aynı tarifi uygulayabilirsiniz.
Fasulyeleri uzunlamasına ve yanlamasına ikiye kesin. Benim fasulyelerim çok taze olduğundan kenarlarını temizlememe gerek kalmadı. Eğer kılçıklılarsa, kenarlarını alın. Bir tencereye 400 gr taze fasulyeyi, 2 diş sarımsağı ve 1 tatlı kaşığı tuzu koyun ve üstünü geçecek kadar suyu da ilave edip, haşlayın. Haşlama süreniz fasulyenize göre mutlaka değişiklik gösterecektir. Ben yaklaşık 5 dakika haşladım, siz de yumuşaklığına göre karar verebilirsiniz olup olmadığını. Haşlama işleminden sonra bir tavada yaklaşık 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 diş ince kıydığınız sarımsağı ve fasulyeyi soteleyin. Piştikten sonra servis tabağına alıp üzerine yarım limon suyu, 1 tatlı kaşığı kaya tuzu ve 3 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip soğuması için kenara alın. İster sıcak isterse soğuk yiyin.
Son Düzenleme: 10-29-2020, 11:57 PM, Düzenleyen: admin.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task